Vores vin

Vores vin

Køb dine yndlingsvine online hos AK Vine

Alle vinene hos Lundgren V.I.P. er importeret i samarbejde med AK Vine. En online vinhandel, der har fysisk lokale i Greve.
Har du allerede smagt din yndlingsvin hos os, eller ved du hvilke vine du ønsker, kan du købe dem i AK Vines webshop.
Vil du hellere gå på opdagelse selv blandt de nøje udvalgte kvalitetsvine, kan du gøre det hver mandag mellem 11.00 og 19.00 i lagerbutikken i Greve,
og du har selvfølgelig mulighed for at smage inden du shopper løs.

Vine

Generelt er alle vinene fra små familie vinerier, som laver fantastiske vine.

Lundgren VIP har mere end 200 forskellige kvalitetsvine til butikspris og alle er nøje udvalgt af Sommelier Kennerth Lundgren.​

Italien: Veneto, Piemonte, Toscana, Friuli, Sicilien, Sardinien, Umbrien og Abruzzo
Frankrig: Bourgogne, Rhone, Bordeaux, Languedoc, Rossilion, Minervois og Cahors.
Spanien: Priorat, Ribera del Duero, Rueda, Rias Baixas, Peñedes og Rioja.

Udover Italien, Frankrig og Spanien har vi nu også vin fra Australien, Argentina og Portugal, Grækenland, USA og Canada, Danmark, New Zealand, Chile, Sydafrika.

Vine

Argentina er et spansktalende land i Sydamerika, mellem Andesbjergene og den sydlige del af Atlanterhavet. Landet har grænse til Uruguay, Brasilien, Paraguay, Bolivia og Chile.
Navnet kommer fra argentum (sølv), et værdifuldt metal som var medvirkende til den europæiske kolonisering af landet.

Italien er en republik i det sydlige Europa ved Middelhavet. Det har grænse med Frankrig i vest, Schweiz og Østrig i nord, og Slovenien i øst. På grund af landets form kaldes det i folkemunde tit Støvlelandet. Italien var tidligere opdelt i række småstater, men blev i 1861 samlet i et kongerige under Sardiniens konge Victor Emanuel 2.

Frankrig (France; officielt République française) er et land i Vesteuropa. Frankrig har kyst mod Atlanterhavet, den Engelske Kanal og Middelhavet.

I syd grænser landet mod Spanien og Andorra, i øst mod Italien, Monaco og Schweiz og i nordøst mod Tyskland, Luxembourg og Belgien. Udenfor Europa grænser franske besiddelser til Brasilien, som er den længste grænse (673 km), til Surinam og de Nederlandske Antiller. Navnet Frankrig betyder frankernes rige.

Australien er et land på den sydlige halvkugle nordvest for New Zealand og syd for Indonesien, Østtimor og Papua Ny Guinea. Landet er det 6. største i verden. Navnet ‘Australien’ kommer fra det latinske udtryk terra incognita australis (“ukendt sydligt land”).

Selv med et areal kun lidt mindre end Europa har dette kontinent kun en befolkning på omkring 20 millioner. I Australien bor hvide efterkommere af europæere, asiater og den oprindelige befolkning, aboriginerne.

Polynesiske nybyggere ankom til New Zealand imellem det 13. og 15. årh. og etablerede den maorianske kultur. Det Maorianske navn “Aotearoa” bliver oversat med “Land of the long white cloud” (“Den lange hvide skys land”). Dette navn blev givet pga. den lange hvide sky polyneserne så i horisonten ved NZ, da de nærmede sig.

New Zealand er lidt større end Storbritannien. Landet består af to store øer, kaldet Nordøen og Sydøen og en række mindre øer: Stewart Ø og Chatham.

Pilleteri Estate er en forholdsvis lille vingård, der er placeret i Niagara-on-the-Lake i Ontario i Canada. Familien har siden 1948 bestræbt sig på at sørge for at generationer af vinmagere kan følge i hinandens fodspor.

De to vinmagere fra Diamond Estates deler passionen for den helt vidunderlige Niagara Region med fremstillingen af de utrolige vine, som produceres på Lakeview Wine Co.

Vineland Estate Vineland er beliggende i Niagara Escarpment og er udover et Winery også en restaurant. Niagara Escarpment er et område med fantastiske historiske bygninger, som er smukt restaureret.

Werning Wine har til huse på den dansk/franske vingård Kristianshøj, som ligger i Viemose på Sydsjælland, tæt på Ulvsund og Kalvehave. Kristianshøj ligger på en 55 meter høj bakketop med udsigt over Ulvsund og Møn. Den “høje” beliggenhed samt den korte afstand til vandet gør, at marken altid er godt ventileret samt at majfrost kun sjældent forekommer.

Werning Wine producere både danske og franske vine. Produktionen og vinification af de danske vine foregår i Danmark på Kristianshøj.

RUI Roboredo Madeira VineNuno Borges er vinmageren hos RUI Roboredo Madeira. Han er vokset up i hjertet af sin families hjemby i Douro Superior i Portugal – der er et fjernt og magisk hjørne på den iberiske halvø.

Alle de kraftfulde og robuste dufte og lugte, der omgiver det smukke landskab, har påvirket ham meget, og han har rejst til de fleste områder i hele verden, der dyrker vin. Her har han lært meget om de processer, der opnår de bedste resultater – og blev derfor draget tilbage til egne vingårde, overbevist om det store potentiale i at fabrikere vine i verdensklasse.

Allerede i 1930 startede bedstefaderen i Douloufakis familien vingården op i den bedste professionelle stil, men baseret på gamle, traditionelle premisser. Dette førte til, at Douloufakis Familien i 1952 deltog i Den 17. Internationale Trade Fair i Thessaloniki og her modtog de Kvalitetstitlen som vinproducenter.

I dag ledes firmaet af sønnesønnen Nikolas Douloufakis, som fortsætter de gode familietraditioner. Nikos Douloufakis er studeret ønologi i Italien og han er meget påpassselig med at videreføre de stolte traditioner, samtidig med at han sørger for at opdatere premisser og produktioner, så vinene opnår en kvalitet, han kan stå inde for.

Udvalgte vingårde i Spanien:

Camilo Castilla, Celler Cecilio, Egomei, Genium Celler, Maria Casanovas, Martinez Lacuesta, Matanegra, Mar de Envero, Morosanto, Qumran, Valenciso, Verderrubi, Bodegas Vizar, Finca Viñoa, Quinta de Couselo & Velvety Wines.

Morgenster Estate er beliggende I Somerset West, blot 35 minutters kørsel fra Cape Town. Det er ved indgangen til vindistriktet i Western Cape. Denne vingård dateres helt tilbage til 1711, og her kan man få de internationalt omtalte og berømte højklasse Bordeaux-blend vine af en helt fantastisk kvalitet.

Vingården Springfield Estate ejes af familien igennem 9 generationer, som stammer fra de oprindelige Huguenotter, der kom til Sydafrika fra Loire dalen i 1688 – medbringende bundter af vinstokke under armene.

Den familieejede vingård Weingut Felsner dyrker 39 acres vinmarker på nogle af de bedste jorde i Kremstal området omkring de farverige landsbyer Rohrendorf og Gedersdorf. Nogle af de store fordele, vi har er den høje procentdel af gamle vinstokke, der er på markederne. Mere end 50 % af vores Grüner Veltliner vinstokke er mere end 30 år gamle – og nogle over 50.

I stedet for at udskifte de gamle marker – rekultiverer vi dem og erstatter de manglende stokke med nye vinstokke.

Viña Valle Secreto er en bodega og vingård, beliggende i Alto Cachapoal dalen, 122 km syd for Santiago. Her fokuserer to familier på at gennemføre deres drømme om at fremstille højkvalitets vine, med de usammenlignelige karakteristika, som kun en ekstraordinær placering med et fantastisk klima og meget venlig natur vil kunne tilføre en vingård.

Hele infrastrukturen, vingården, distribution og vinmarkerne er frembragt med det ene formål at skabe Chiles bedste vine.

Kontakt os

Har du en generel forespørgsel eller henvendelse, er du altid velkommen til at kontakte os.

Udfyld kontaktformularen med de nødvendige oplysninger – så vender vi tilbage med svar hurtigst muligt.

Skriv til os